Vergunningen en Omgevingsmanagement
Een goed georganiseerd omgevingsmanagement helpt om draagvlak voor de uitvoeringswerkzaamheden te verkrijgen waardoor het bouwproces soepel verloopt. Hoe kun je een opdrachtgever ‘ontzorgen’.
AanmeldenIn het kort
- Nader te bepalen
- 1 dag
- 385
- Op n.t.b. projectlocatie
De realisatie van een infrastructuur project kent vele raakvlakken met andere partijen die in die omgeving ook hun belangen hebben. Behalve overheden zoals provincies, gemeenten en waterschappen zijn ook veel semi-overheden (bijvoorbeeld spoorwegbeheerders, hulpdiensten) en private partijen (bijvoorbeeld bewoners en openbaar vervoerbedrijven) actief. Tussen al deze partijen die allemaal hun ding doen, gaat een aannemer een infrastructuurproject realiseren. Een goed georganiseerd omgevingsmanagement helpt om draagvlak voor de uitvoeringswerkzaamheden te verkrijgen waardoor het bouwproces soepel verloopt. Hoe kun je een opdrachtgever ‘ontzorgen’.
Voor wie;
- Voorman
- Aankomend uitvoerder
- Uitvoerder
- Werkvoorbereider
- Projectorganisator
Wat leer je;
- Het doel van de module Omgevingsmanagement is om inzichtelijk te maken hoe onderstaande processen verlopen. Meer specifiek:
- Vergunningsproces;
- Kabels en leidingen;
- Archeologie;
- Niet gesprongen explosieven;
- Communicatie.
Onderwerpen;
Er wordt ingegaan op het vergunningsproces in zijn algemeenheid. Daarna worden er drie oefeningen uitgevoerd. Voor een nieuw te bouwen wegonderdoorgang wordt achtereenvolgens een:
- aanvraag om vergunning opgesteld;
- communicatietraject bepaald;
- vergunningsoverzicht opgesteld.
Daarna wordt een bezoek gebracht aan het betreffende bouwproject in aanbouw en wordt na afloop de praktijkopdrachten gezamenlijk besproken.
Resultaat;
Branchecertificaat
Informatie Docent
Paul Eijking
Omgevingsmanager Mobilis